Doortrappen-Ambassadeur aan het woord: Gerard Prins, Projectleider Doortrappen in Drenthe

June 29, 2023 1269 keer bekeken

Elke maand stellen we vijf vragen aan iemand uit onze community die zich met hart en ziel inzet voor Doortrappen. Deze maand aan het woord: Gerard Prins, Projectleider Doortrappen in de provincie Drenthe. Waarom is Gerard Doortrappen-Ambassadeur? En hoe geeft hij invulling aan het programma?

1. Wie ben je en wat doe je?

"Mijn naam is Gerard Prins. Ik houd mij bezig met Verkeerseducatie. Dat doe ik voor Veilig Verkeer Nederland, waar ik als gastdocent in de drie noordelijke provincies verkeerslessen geef aan alle groepen van de basisschool. Voor de Fietsschool, onderdeel van de Fietsersbond, ben ik docent, planner, projectleider en projectmanager."

2. Waarom ben je ambassadeur van Doortrappen?

"Namens de Fietsersbond ben ik als projectleider Doortrappen in Drenthe begonnen. Ik had op dat gebied geen ervaring met senioren. Het bleek al snel een fantastisch project om te doen met een geweldige doelgroep. Inmiddels zijn we in zeven provincies een uitvoerende partij met Doortrappen interventies."

3. Hoe geef jij invulling aan Doortrappen?

"Het voorbereiden van interventies. Van tevoren met de deelnemende partijen doornemen hoe de dag eruit komt te zien. Voor bepaalde organisaties is dit de eerste keer dat ze met Doortrappen aan de gang gaan. Gezamenlijk bepalen we de locatie, het tijdstip, de publicatie, welke uitvoerders én welke interventies. Wij zorgen voor de fietsdocenten. Zelf ben ik ook regelmatig actief als docent. Je ziet dan direct wat waar wel of niet werkt. Zelf aan de slag gaan ‘in het veld’ blijft toch één van de mooiste activiteiten om te doen."

4. Wat zijn jouw persoonlijke Doortrappen-ambities?

"Ten eerste: in alle 12 provincies Doortrappen interventies uitvoeren. Elke senior dient in de gelegenheid mee te doen aan een Doortrappen activiteit bij hem of haar in de buurt als je het mij vraagt. 

Ten tweede: De senioren bereiken die er (in eerste instantie) niet voor open staan. Vrijwel zonder uitzondering is de feedback van de deelnemers zeer positief. Met een paar uurtjes kan je écht resultaat bereiken aangaande fietsplezier, fiets- en verkeersveiligheid én sociaal geluk. Dat wens je elke (fietsende) senior toe."

5. Staan er binnenkort interessante Doortrappen-activiteiten bij jou in de buurt op de agenda?

"Alleen maar! Een hele bijzondere hadden we op 23 april jongsleden: opening van de eerste Driewielfiets Doortraproute: https://www.youtube.com/watch?v=W1VIPp73kCk

En op 7 juli is er de eerste Fietsersbond Doortrap activiteit in de provincie Utrecht in Nieuwegein: Driewielfiets Ontdekdag"

Cookie settings