Wekelijkse fietsgroep in Amstelveen

May 30, 2024 355 keer bekeken

Doortrappen organiseert samen met Stichting Bovenkerk, Stichting Fietsmaatjes Amstelveen en Amstelveen Sport tot eind september wekelijks fietsen voor inwoners van de gemeente Amstelveen. Iedereen is welkom om mee te doen! Deelname is gratis en vrije inloop.

Wanneer?
Iedere donderdagochtend vertrekken de fietsgroepen vanaf het Noorddamcentrum om een mooie route in of rondom Amstelveen af te leggen. Onderweg kun je samen genieten van de omgeving, natuur en gezelligheid. Na de fietstocht kun je samen koffie of thee drinken met een puntje appeltaart in het Noorddamcentrum.

Het fietsseizoen eindigt op 24 september. Tijdens vakanties gaat het fietsen gewoon door.

Wie?
Er zijn verschillende groepen die allemaal op een rustig tempo de tocht van de dag fietsen. De afstanden variëren van 20 t/m 30 kilometer. Daar is voor iedereen een plekje voor alle soorten fietsen, van gewone of elektrische fiets tot duo e-bike. Veiligheid staat voorop tijdens het fietsen in groepen. Er zijn daarom aanvullende instructies om veilig gedrag te stimuleren. Denk hierbij aan het dragen van een fietshelm, de fietsspiegel, speciale hesjes voor de eerste en laatste fietsers van een groep en een noodtas met EHBO en gereedschapsset bij de laatste van een groep bij pech.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Amstelveen vind je op doortrappen.nl/amstelveen. Of ga naar:

Doortrappen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de wekelijkse fietstochten in Amstelveen. Doe mee en geniet van de gezelligheid en het mooie landschap! Deelname is gratis en op basis van vrije inloop.

De organisator(en) van het programma Doortrappen, noch vrijwilligers, partners, instanties of betaalde personen ten dienste van het programma, zijn aansprakelijk in geval van enig(e) schade of letsel voortvloeiend uit een Doortrappen-activiteit. Deelname aan activiteiten geschiedt geheel op eigen risico en de deelnemers dienen zelf te zorgen voor een deugdelijke fiets en eventuele extra beschermingsmiddelen waaronder begrepen maar niet beperkt tot een helm.

Cookie settings