Veilig(er) fietsen voor senioren in Enkhuizen

January 05, 2024 883 keer bekeken

Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Nederlanders blijven steeds langer fietsen en dat is goed nieuws! Fietsen is plezierig, je blijft in beweging en fietsen geeft je vrijheid. Wil je lang, gezond en veilig blijven doortrappen?

Kom dan 30 januari naar de Doortrappen informatiemiddag in Enkhuizen. 

Investeren in verkeersveiligheid
De provincie Noord-Holland wil dat het aantal fietsslachtoffers naar beneden gaat. Daarom heeft de provincie op 13 december 2023 bekend gemaakt dat zij extra gaat investeren in ouderen. Het geld wordt beschikbaar gesteld aan het landelijke programma Doortrappen. Team Sportservice voert namens alle West-Friese gemeenten het programma Doortrappen uit.

Handige tips
Team Sportservice slaat samen met Welwonen de handen ineen en organiseert op 30 januari een informatiebijeenkomst voor senioren die veilig(er) willen blijven fietsen. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie om het risico op een ongeval te verkleinen. Mariette Schneider van Team Sportservice: ‘Wij geven tijdens de bijeenkomst handige tips om veilig te blijven fietsen. Bijvoorbeeld over het op- en afstappen van de fiets of het aanschaffen van een fiets en fietshelm. Daarnaast maak je tijdens de bijeenkomst kans op een gratis fietsspiegel. Wat ook zeker geen overbodige luxe is naarmate je ouder wordt.’

Fietslessen
Na afloop van de bijeenkomst kunnen aanwezigen zich inschrijven voor fietslessen die Team Sportservice in het voorjaar organiseert. En bij voldoende interesse volgt er vanuit Enkhuizen een mooie fietstocht.

Programma
14.15 uur inloop           
14.30 uur start bijeenkomst
16.00 uur einde bijeenkomst

Locatie
De Bonte Veer Wielewaal 1 in Enkhuizen

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan voor 27 januari. Stuur hiervoor een mail naar Mariette Schneider via mschneider@teamsportservice.nl of bel naar 06 – 44635826. De bijeenkomst is gratis en is inclusief kopje koffie of thee.

Cookie settings