Interventie uitgelicht: De DoortrappenRadar

May 30, 2024 335 keer bekeken

Het programma Doortrappen draait op interventies en communicatie. Interventies zijn alle activiteiten die tot gedragsverandering leiden bij de seniore fietser. De kracht van interventies is herhaling. Vandaar dat we de komende tijd een aantal van deze interventies nogmaals onder de aandacht brengen.

Samen met anderen

Het programma Doortrappen is wat we noemen een netwerkorganisatie. Onze werkwijze is gericht op samenwerking met verschillende lokale en landelijke partijen. Wie zijn deze partijen en mensen nu eigenlijk? Dat kan per gemeente verschillen. Met de DoortrappenRadar en de Radartools zet je de eerste stap om alle lokale organisaties in beeld te brengen waar ouderen te vinden zijn.

Nu en later

De DoortrappenRadar is een taartdiagram, waar je in de taartpunten de organisaties kunt noteren waar je al mee samenwerkt of waar je graag samen mee zou willen werken binnen jouw gemeente. Het invullen van deze Radar hoeft geen eenmalige activiteit te zijn. Na verloop van tijd kun je de Radar ook gebruiken om nieuwe partners in beeld te brengen.

Organiseer een sessie

De Radar kun je zelf invullen, maar beter en ook leuk is het om zo’n invulsessie met anderen te doen. Bijvoorbeeld met je collega’s op het gemeentehuis, met een aantal lokale organisaties of met een enkele experts. Spreekwoordelijk weten twee vaak meer dan één en een klein groepje nog meer. Op onze website vind je een document waarin wordt omschreven hoe je zo’n werksessie kunt organiseren en waar je dan op dient te letten. Ook hebben wij alvast een presentatie voor je gemaakt die je tijdens de werksessie kunt gebruiken.

In de volgende nieuwsbrief wordt er weer een andere interventie uitgelicht. Volg je ons nog niet op LinkedIn? Doe dat dan om te klikken op onderstaande knop en op ‘volgen’ te klikken. Ook op LinkedIn komen geregeld interventies en andere tools voorbij!

LinkedIn Doortrappen

Cookie settings