Demo-ochtend bij Ton’s fietsenmakerij in Amsterdam

May 28, 2024 323 keer bekeken

Op een zonnige donderdag in mei gingen Rolf en Jelle op weg naar Amsterdam. Daar vond een Demo-ochtend plaats bij Ton’s Fietsenmakerij. Tijdens de Demo-ochtend kunnen Doortrappers een gratis fietscheck laten uitvoeren en kregen ze maar liefst 25 euro korting op fietsveiligheidsaccessoires.

Deze demo-ochtenden hebben al op 10 plekken plaatsgevonden en er staan er nog 5 op de planning in de vervoerregio en stad Amsterdam. Diana van het bureau +Anderen, Doortrappen-coördinator voor de vervoerregio Amsterdam, vertelt: “Wij zijn hier vandaag met een Demo-ochtend in Amsterdam. We organiseren dit bij verschillende fietsenmakers om veilig fietsen te stimuleren bij senioren”. Bij sommige locaties worden de Demo-ochtenden beter bezocht dan op andere, maar iedereen die langskomt is enthousiast. En dat is niet voor niets. Iedere bezoeker krijgt een kortingsbon van 25 euro voor de aanschaf van verschillende accessoires om veiliger te fietsen. Denk daarbij aan een helm, spiegels, fietstassen, verlichting of een verkort zadel.

Ton, eigenaar van Ton’s fietsenmakerij, doet graag mee met de actie. “We merken dat de oudere mensen in de winkel wel eens problemen ervaren met fietsen. We vinden het belangrijk dat ze weten dat ze bij ons terecht kunnen voor vragen en ondersteuning”. De fietsenwinkel van Ton is een begrip in de buurt .Ton legt uit: “We zitten hier nu al bijna twintig jaar op deze plek, maar al sinds 1963 in de wijk”. Ton is lid van de branchevereniging voor fietsenmakers BOVAG. Deze demo-ochtend is een samenwerking tussen BOVAG en Doortrappen en een mooi voorbeeld van hoe fietsenmakers bij Doortrappen betrokken kunnen worden. 

Cookie settings