Feestelijke lancering eerste Doortraproute in Zeeland!

May 30, 2024 385 keer bekeken

Vrijdag 17 mei werd de opening van de eerste Zeeuwse Doortraproute groots gevierd. Gedeputeerde verkeersveiligheid Harry van der Maas, Wethouder Arno Witkamp van de gemeente Borsele, de Fietsersbond en buursportcoach Erwin Franse waren aanwezig samen met een groep van zo’n 42 senioren.

Ook collega Esley reisde namens het landelijk programmabureau Doortrappen af naar Zeeland. Na het doorknippen van het lint door de mede-Doortraproute-ontwikkelaar Gerard Prins en wethouder Arno Witkamp, fietsten de 42 Doortrappers met helm en Doortrap-hesje in twee groepen de prachtige uitgestippelde tocht door speelse Zeeuwse natuur in Zuid-Beveland; rond de Zwaakse Weel.

Esley over de bijeenkomst: “Over de kronkeldijkjes, langs de akkers met zwarte bessen en door de authentieke Zeeuwse dorpen als Nisse; de Zeeuwse Doortraproute laat je een mooi stukje Nederlandse natuur doorkruisen. Op ongeveer een uur afstand van mijn woonplaats Rotterdam, ziet het landschap er compleet anders uit. De vreugde en trots waarover de plaatselijke Doortrappers vertelde over het wonen in de buik van Zuid-Beveland valt goed te begrijpen. De rustige wegen en uitgestrekte vergezichten lenen zich uitstekend voor de Zeeuwse route die de Fietsersbond in elkaar heeft gezet."

Veel deelnemers gaven dan ook aan dat ze vaker genieten van de omgeving op de fiets, maar toch was Doortrappen nieuw voor de meesten. "Het aansluiten bij georganiseerde activiteiten zit eigenlijk niet zo in de Zeeuwse mentaliteit", vertelt Eric Heijdens, beleidsmedewerker van provincie Zeeland. "Dit maakt de ruime opkomst van zo’n 42 senioren extra bijzonder."

De Zeeuwse Doortraproute is hier te bekijken: Feestelijke opening eerste Zeeuwse Doortraproute | ROVZ

Cookie settings