De kracht van verhalen: de 90-jarige Jeanne en haar driewielfiets

June 26, 2024 165 keer bekeken

Vorige week presenteerde teamlid Rolf Tonckens “CycleOn” op het internationale fietscongres Velo-city in Gent. Hij liet de zaal voelen hoe Doortrappen ook bijdraagt aan, én baat heeft bij de sociale verbindingen die ontstaan en onderhouden worden tijdens het fietsen.

En hoe krijg je een zaal van zo’n honderd mensen aan het lachen, meeleven en overtuigd van Doortrappen? Door het vertellen van verhalen! Op Velo-city was de zaal om na het zien van het verhaal van de 90-jarige Jeanne, die naar eigen zeggen haar vrijheid weer terug kreeg dankzij haar “supersonische” driewieler.

Argumenten en cijfers zijn belangrijk, maar sommige mensen zijn pas echt om als ze verhalen horen. Het vertellen van verhalen is niet alleen vermaak, maar heeft ook nut. In de meeste sprookjes zijn moralen te vinden waarvan geleerd kan worden. Door het goed vertellen van een verhaal zullen mensen door hun inlevingsvermogen de emoties in het verhaal voelen en beleven alsof het ze zelf betreft. In het geval van Jeanne: het gevoel van puur fietsgeluk, veiligheid en vrijheid door haar driewieler. En wat is nou beter dan dat om van Doortrappen overtuigd te raken? 

Doortrappen heeft bestaansrecht door die inspirerende verhalen. Daarom sluiten we dit bericht af met de oproep deze mooie verhalen te blijven delen met elkaar en natuurlijk ook met ons!

Klik op de knop hieronder om de video over Jeanne op onze LinkedIn pagina te bekijken. Laat je ook gelijk een like of reactie achter zodat nog veel meer mensen dit mooie verhaal onder ogen krijgen?

Bekijk video Jeanne

Cookie settings