Veilig op weg: fietsvalpreventie voor fietsers in Opmeer

July 04, 2024 76 keer bekeken

Veel ouderen fietsen. Het is gezond, houdt hen in beweging, sociaal actief en verbetert daarnaast hun mobiliteit en zelfredzaamheid. Het doel is dat ze dit nog jarenlang kunnen blijven doen. Echter, oudere fietsers zijn ook kwetsbaar.

Daarom biedt Team Sportservice binnen het project Doortrappen een cursus fietsvalpreventie aan voor 60-plussers in de gemeente Opmeer. Stap jij binnenkort ook veiliger op de fiets?

Fietsen is leuk en dat moet ook zeker zo blijven. Het doel van deze cursus is om senioren bewust te maken van de risico’s die er zijn bij het fietsen. Paul Molenaar, coördinator Doortrappen: ,,Wij voorzien de deelnemers tijdens de cursus van tips en oefeningen om het vallen te voorkomen. We gaan het hebben over evenwicht, fietsveiligheid en een goede fietsuitrusting.'' Naast informatie is er ook een gedeelte praktijk met oefeningen om de balans en stabiliteit te verbeteren. De eerste les is binnen zonder fiets en andere 3 lessen zijn buiten met de fiets.

Lestijden
Woensdagochtend 17, 24, 31 juli en 14 augustus
7 augustus is er geen les.
Aanvang 11:00 uur
De eerste drie lessen duren 1 uur, de laatste les 2 uur

Locatie
Wijksteunpunt de Schakel, Grand Café
Pastoor Meriusstraat 4
1715 VA Spanbroek

Meer informatie en aanmelden  
De kosten voor de lessen zijn 5 euro per persoon per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld à 20 euro voor 4 lessen dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les.  Omringpashouders krijgen 20% korting.

Meedoen is op eigen risico, je gebruikt je eigen fiets en een fietshelm wordt geadviseerd, maar is niet verplicht. Aanmelden kan bij Paul Molenaar door een mail te sturen pmolenaar@teamsportservice.nl of te bellen 06 – 83538259 (whatsapp of sms is ook mogelijk).
 

Team Sportservice werkt samen met Team Sport Hoorn in het programma Doortrappen  
 

Cookie settings