Handleiding Doortrappen

Welkom op de Doortrappen handleiding voor (startende) gemeenten! Aan de slag met Doortrappen in jouw gemeente? Begin je met een projectplan en financiering, of ga je direct aan de slag met een activiteit en breid je daarna uit? Beide is goed. Deze handleiding helpt je bij het zetten van de eerste stappen in jouw gemeente om ouderen te bereiken en hen te helpen om veiliger te blijven fietsen.

De handleiding bestaat uit drie hoofddelen: Doortrappen algemeen, de Doortrappen gemeente en Aan de slag!. Elk deel bevat weer vijf hoofdstukken. Doortrappen algemeen (blauw) bevat algemene informatie over het doel en de werking van Doortrappen. De Doortrappen gemeente (rood) bevat informatie over hoe Doortrappen binnen de gemeente georganiseerd kan worden. In Aan de slag! (groen) vind je concrete stappen, tips en voorbeelden om echt met Doortrappen aan de slag te gaan.

Je kunt in elk hoofdstuk van de handleiding beginnen en dit toepassen op de situatie in jouw gemeente!


Hieronder staat een visueel overzicht van de handleiding. Klik op het hoofdstuk waarover je meer wilt lezen. Of navigeer door de lijst met hoofdstukkenVragen? Neem dan contact op met het landelijk programmabureau.

Inleiding Veilig fietsen tot je 100ste De vijf uitgangspunten De Doortrapper Rollen en verantwoordelijkheden Ondersteuning van Doortrappen De Doortrappencoördinator Doortrappen in jouw gemeente Samenwerken binnen de gemeente Samenwerken met lokale partners Lokaal verkennen Plannen maken De seniore fietser bereiken Activiteiten uitvoeren Verbeteren en borgen

→ Start met "de inleiding" uit de handleiding

 

Cookie settings